Снимка: gol.bg
fallback

Лидерът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в основната схема Рафаел Надал се класира за третия кръг на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В среща от вечерната сесия на “Артър Аш Стейдиъм” испанецът преодоля с 3:0 сета намиращия се във великолепна форма Денис Истомин, в отделните части 6/3, 7/6, 7/5 и ще спори за влизане на осминафиналите с французина Жил Симон.

Първите минути на двубоя бяха изцяло за “Ел Торо”, който се възползва по най-добрия начин от първоначалното напрежение, обхванало представителя на Узбекистан, и набързо реализира два пробива, които бяха напълно достатъчни за успеха в първия сет.

Във втората част играта бе изключително равностойна като сервиращите не допуснаха грешка и удържаха подаванията си, за да се стигне до логичния тайбрек, в който Истомин бе изключително близо до крайния успех.

Узбекът успя да дръпне с 5:1 точки, но отново показа липса на здрави нерви в ключовите моменти, позволи на именития си съперник да наниже 6 последователни точки и така до безкрайност утежни задачата си в двубоя.

Въпреки това в третия сет Истомин отново имаше своите шансове (5 пропуснати брейкбола), които отново не успя да оползотвори, а в последния си сервис гейм допусна пробив, който сложи точка на спора след 2 часа и 44 минути.

Още новини от кортовете

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Joro

преди 14 години

Е да ама на Федерер му мина времето вече, не че не може да спечели всеки един турнир, ама едва ли ще се върне вече на първото място, или поне не за дълго.

1

Христо

преди 14 години

Той, че спечели - спечели, но Истомин го направи на луд по някое време. Чак го изкара от равновесие и взе да си говори сам. Нямам търпение Федерер отново да се върне на 1вото място..Рафел е доста невротичен човек.

fallback