За пета поредна година журналисти и известни личности ще премерят сили в DUNLOP KARTING CUP 2006. Първото състезание от трите серии ще бъде в град София на писта “Дунев мотор спорт” (ул. Никола Габровски 100) на 24.06.2006 г. събота, от 10 часа. Следващите две серии ще се проведат във Варна и Пловдив, като датите ще бъдат допълнително обявени. Организатор на “DUNLOP KARTING CUP 2006” е Media Team, а сред медийните партньори на събитието са Dnes.bg и Gol.bg.
 
Най-бързият състезател ще получи голямата награда - комплект автомобилни гуми DUNLOP. За участниците са предвидени и още награди от Dunlop и Foster’s.

През 2005 г. в първата от трите серии на DUNLOP KARTING CUP 2006 участваха над 90 журналисти.

Според регламента на състезанието, за определяне реда на стартирането всички състезатели участват в квалификации като за полуфинал се класират първите тридесет и двама състезатели. Класирането се извършва по най-бърза обиколка на участник. Полуфиналите са в четири серии по осем души. За финала се класират първите осем състезатели, класирани отново по най-бърза обиколка от полуфиналните серии.

След определянето на участниците картингите се подреждат на стартова решетка по реда на най-бързата им обиколка, т.е. от първа позиция стартира състезателят с най-добър резултат и т.н. За зачитане на състезанието всеки участник трябва да пресече старт – финалната линия след обявяване края на състезанието с кариран флаг.

Предвидено е и отборно класиране, като за участие в него е нужно предварително всяка организация да обяви тримата души, които ще я представят. За класирането се събират времената от най-бързите обиколки от цялото състезание и на тримата съотборници. Отбори съставени от участници от различни организации, обаче не участват в отборното класиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase