Въпреки близо 5-месечната си подготовка за Олимпийските игри в Торино, мажоретките, които трябваше да развличат публиката, изглежда се справят доста неуспешно.

Вместо да предизвикват фурор и радостни чувства, италианските момичета търпят само срам и подигравки от страна на публиката.

Първи показаха недоволството си холандските фенове. Те останаха разочаровани, че момичетата, които трябваше да развличат публиката по време на мачовете, освен че нямат никакво чувство за ритъм, са и абсолютно безмълвни по време на танците си, а всякаквата липса на координация накара феновете да ги освиркват.

В друг случай, когато Италия понесе най-срамната си загуба в историята на женския хокей (загуба от Канада с 16:0), собствените им мажоретки аплодираха загубата на своите и победата на канадския отбор.

Друг голям гаф момичетата допуснаха, след като започнаха да танцуват весело, докато звездата на Чехия Яромир Ягър лежеше с окървавен нос след сбиване по време на хокеен мач.

Изнервени туристи коментираха, че преди мачове, когато мажоретките трябва да развличат публиката, те фактически само пречат, тъй като танцуват размахвайки помпони по коридорите и пътеките между трибуните на зимните съоръжения и пречат на публиката да заеме спокойно местата си преди началото на състезание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase