Южнокореец обяви, че е биологичният баща на американския скиор свободен стил - бабуни, Тоби Доусън, който спечели бронзов медал на Зимните олимпийски игри миналата седмица, съобщи ВВС.

27-годишният Доусън е осиновен от американци през 1982 година, които го намерили в сиропиталище в Сеул. От институцията тогава казали, че не знаят кои са родителите на момчето.

52-годишният Ким Дже-су сега твърди, че синът му изчезнал по време на разходка с майка си, в близост до пазар в град Бусан, през 1981 година.

Доусън е бил намерен в околностите на същия пазар, съобщи южнокорейската информационна агенция Йонхап. Мъжът твърди, че медалистът прилича доста на изгубения му син.

Той допълни, че направил връзката, след като приятели и роднини му звъннали и му казали, че Доусън прилича на него.

„След това видях снимката във вестниците и вече ми беше ясно. Няма съмнения, че това е синът ми, когото изгубих преди 25 години“, заяви Ким.

Той добави, че никога не е казвал в полицията, че детето му е изчезнало, защото не смятал, че това ще помогне и предпочитал да го издирва самостоятелно.

Осиновителите на момчето – Дебора и Майк Доусът от Колорадо, знаели, че тригодишното дете е изоставено.

Наскоро медалистът обяви, че търси биологичните си родители, а мъжът, твърдящ, че е баща му, каза, че ще даде ДНК проба, за да докаже истината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase