Линдзи Килдоу, една от големите надежди на американския олимпийски ски отбор, за малко не пострада сериозно, след като изгуби контрол над ските по време на тренировка за спускане и падна със скорост малко над 80 км/ч. Това щеше да е страшен удар срещу американския олимпийски отбор след оттеглянето на фигуристката Мишел Кван. 

Веднага след инцидента скиорката бе изнесена на носилка от пистата и качена на хеликоптер, с който бе откарана в болницата. За щастие след изследванията се оказа, че 21-годишната Линдзи Килдоу има само натъртване в реброто и най-вероятно ще се завърне в отбора след състезанието в сряда.

Скиорката участва в пет дисциплини, като спускането, отложено за сряда, й е любимата от тях. Килдоу беше втора на тренировката в неделя и има две победи за Световната купа. Едва на 17, тя финишира шеста, с най-добър резултат от американския тим при жените на Олимпийските игри в Солт Лейк Сити.

Освен нея още три дами може би ще пропуснат спусканията. Това са олимпийската шампионка Карол Монтийе, която си навехна коляното, канадката Алисън Форсит, която скъса коленни връзки и австрийката Елизабет Гьорл, която падна на пистата, но успя да стигне до финала сама.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase