17-годишната Емили Хюз ще замести Мишел Кван на Олимпийските игри в Торино. Новината дойде твърде изненадващо за тийнейджърката след като титулярката Кван се отказа поради тежко разтежение в областта на кръста.

Да се откажа беше най-трудно взетото решение в живота, но според мен и най-правилното”, коментира 25-годишната Кван, която спечели сребърен и бронзов медал на миналите Олимпийски игри.

На специално дадена по случая пресконференция Кван, която едва сдържаше сълзите си, добави: “Не искам да мисля за това сега. Физическата болка ме спира от участие, но също така има и силна емоционална болка”.

Емили научила новината за класирането си по време на вечеря със семейството си, когато президентът на асоциацията по фигурно пързаляне Дейвид Райт се обадил на баща й. “Новината дойде, когато бях на вечеря в ресторант заедно със семейството си. Трябваше да си тръгна веднага, без дори да си довърша вечерята, защото бях толкова радостна и превъзбудена, а нямаше как да изразя радостта си. Всичко трябваше да бъде пазено в тайна”.

Джон Хюз, бащата на Емили, е бивш хокеист, а 20-годишната й сестра Сара е шампион от Олимпийските игри през 2002 г. Мишел Кван пък е петкратна световна шампионка и девет пъти носителка на купата на Америка.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase