Миниатюрната ледена принцеса Мишел Кван е готова за истинска атака на златния олимпийски медал, който й се изплъзна на две олимпиади.

В Торино 25-годишната американка от корейски произход излиза с доста силни карти, но ще й бъде особено трудно да се справи с руската конкуренция.

В Солт Лейк Сити Кван остана разочарована с бронза, а преди това в Нагано олимпийската титла бе на косъм и трябваше да се задоволи със среброто.
Кван не успя да вземе квота за игрите заради контузия, но все пак бе включена в състава на САЩ след специално разрешение.

Американката има доста силна програма, с която ще трябва да се пребори срещу безспорните фаворитки Ирина Слуцкая и новата американска шампионка Саша Коен.

Това обаче не изглежда лесна работа. Слуцкая е взела огромна инерция и и сякаш нищо не може да я спре. Рускинята разби рекорда на Катарина Вит и спечели седма европейска титла в Лион преди по-малко от месец.

Коен пък е решена на всичко да грабне златото, а сметките могат да объркат китайските и японските състезателки.

Кван, която се подготвя при знаменитата треньорка Татяна Тарасова обаче има силна мотивация да гледа към олимпийската титла – единствената, която липсва в колекцията й от медали.

Чаровната фигуристка е единствената състезателка в историята, спечелила три световни титли – през 1998, 2000 и 2003 г. Осем последователни пъти е шампионка на САЩ – 1998-2005 г. и има рекордните за състезател по фигурно пързаляне 43 титли от турнири.

Дребната американка е една от най-симпатичните и грациозни състезателки на леда. След оттеглянето на дивата Мария Бутирская, никоя друга фигуристка не може да се похвали с подобна харизма. Нейният чар не остана и незабелязан и от големите рекламодатели, за които Кван е предпочитано лице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase