Министър-председателят Сергей Станишев изпрати писмо до президента на Международния олимпийски комитет /МОК/ Жак Рох, в което изказва категоричната правителствена подкрепа за кандидатурата на София за домакин на зимните олимпийски игри през 2014 година. Това съобщи правителствената информационна служба.

Ще работя за нашия успех, пише премиерът до Жак Рох и посочва, че правителството на България подкрепя инициативата, а институциите в страната ще направят всичко необходимо за организацията на олимпийските игри и за разпространението на идеалите на олимпийското движение.

Сергей Станишев посочва в писмото, че София има какво да предложи за развитието на олимпийското движение и допълва, че домакинството на зимните игри ще бъде огромен успех за страната и ще остави трайна следа в развитието на българския и световния спорт.

Вярвам в силата на българския спортен дух и знам, че той ще допринесе за разпространение на принципите и ценностите на олимпизма сред цялото общество, пише още премиерът Станишев.

Министър-председателят изказва убеждението си, че София ще бъде напълно подготвена за посрещането на всеки спортист и гост на най-голямото спортно зимно събитие в света. За нас ще бъде голяма чест да осигурим всичко необходимо, така че всеки да се почувства у дома си и да реализира своите мечти в София, допълва Станишев.

Министър-председателят заявява, че и занапред ще работи активно с Международния олимпийски комитет и изказва вярата си в ползотворното сътрудничество за организирането на най-впечатляващото спортно и културно събитие в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase