На спринта на 7,5 км. в Осрбиле - Словения, Павлина Филипова, Ирина Никулчина и Радка Попова отново показаха класата на българския женски биатлон в оспорвана надпревара, предаде biathlonbg.com

Трите стартирали българки се класираха съответно на 9-то, 17-то и 48-мо място. С това си представяне и трите нашенки си извоюваха място в утрешното преследване. Класирането на Павлина Филипова на 9-то място я поставя в много добра изходна позиция за атакуване на тройката в утрешния старт, поради разликата от 18 сек от третото място на Лилия Ефремова от Украйна.

Павлина Филипова направи 100% чиста стрелба, което се оказа непосилно за 92 от общо стартиралите 101 състезателки. Ирина Никулчина и Радка Попова направиха по 2 грешки на рубежа. Ирина остана на 43 сек. от третото място, а Радка на 1 мин. и 59 сек.

Най-добра в състезанието беше отново Ана Карин Олофсон, която остана без конкуренция, като остави втората - Кати Вилхелм на 53 сек.

Утрешното преследване ще бъде много интересно, поради разнообразието от 9 нации в първата дванайсетка. Преследването утре ще започне в 14:00 часа българско време, непосредствено след старта на преследването при мъжете в 11:15, където за съжеление нямаме български представител. Припомняме, че Мишо Клетчеров се размина с шансовете си за този старт само за 2 сек. и 9 стотни, а на Витали Руденчик не му достигна 1 стотна.

Със сигурност обаче до края на сезона можем да очакваме много добри класирания и от двамата българи.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase