Нападателят на Ню Йорк Рейнджърс и на националния отбор по хокей на лед на Чехия Яромир Ягър има шанс да продължи участието си в световното първенство, въпреки контузията на лявата ръка, която получи по време на мача с Германия (2:0) вчера. Той пострада след сблъсък с Щефан Шауер, а съмненията на лекарите са за счупен пръст. Днес хокеистът се прибра в родината си, за да се подложи на допълнителни тестове и лечение.

Ще знаем със сигурност какво му е след 2-3 дни, но Яромир много иска да играе. Ще направим всичко възможно той да може да продължи участието си в шампионата, но без да рискува прекалено”, заяви лекарят на чешкия отбор Ян Ванак.

В първите две срещи от първенството Ягър записа гол и асистенция за тима на Чехия, с което отново доказа класата си на един от най-добрите хокеисти в света. Той има в актива си две купи "Стенли" и пет трофея за най-добър реализатор в НХЛ. Годишната заплата на 33- годишният хокеист е 11 милиона долара.

В четвъртък, осигурилият си участие за втория етап от надпреварата тим на Чехия излиза в мач без значение срещу Казакстан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase