На 2-ри и на 6-ти март в курорта Боровец ще се проведат вторият и третият кръг от веригата състезания по сноуборд за купа MARY JANE. Надпреварата включва вечерни стартове в дисциплините Паралелен слалом и Биг Еър – съчетанието на алпийския и свободния стил в рамките на едно състезание се прави за първи път в България.

В алпийските дисциплини ще премерят сили сноубордисти от всички клубове в страната, сред които Александра Жекова, Мария Димова, Теодора Пенчева, Райна Кирова, Атанас Петров, Александър Георгов, Станислав Вангелов и Симеон Иванов.

Освен състезанията по Биг Еър, във втория и третия кръг от MARY JANE OPEN CUP ще има възможност да се наблюдават звездите на Burton World Team. Сноубордист № 1 в света за 2002 г. Гиги Руф и Икер Фернандес ще участват в демонстрации в свободния стил извън състезателната програма на 2-ри март. За финалния старт от надпреварата на 6-ти март в Боровец ще пристигне Марко Грилч. За тези две състезания организаторите предвиждат още една атракция в свободния стил – демонстрации Рейл-сешън, без състезателен характер.

Предстоящите стартове за MARY JANE OPEN CUP:

II кръг - “3-ти плац”, Боровец – 2 март, от 16.00 часа;

III кръг - “Витошко лале”, Боровец – 6 март, от 16.00 часа.

MARY JANE OPEN CUP е първата по рода си в България верига от състезания по сноуборд, съчетала алпийските дисциплини и свободния стил. В нея участват най-добрите български сноубордисти от всички клубове в страната, както и гости от чужди тимове. Всяко състезание носи определен брой точки, които се сумират за присъждане на голямата награда купа MARY JANE` 2005. Тя ще бъде връчена след финалите на 6-ти март и ще осигури на победителя в дисциплината Биг Еър квота за участие в Burton European Open` 2006 - едно от водещите събития в световния сноуборд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase