Трима от най-известните професионални сноубордисти от Burton World Team ще участват в демонстрации по Биг Еър на състезанията за купа MARY JANE. Гиги Руф, Сами Алибабич и Марко Грилч пристигат у нас за втория и третия кръг от MARY JANE OPEN CUP, която ще осигури квота за участие в Burton European Open 2006 - едно от водещите събития в световния сноуборд.

MARY JANE OPEN CUP започва със старт на 5-ти февруари в Пампорово в дисциплината Паралелен Гигантски слалом. Турнирът включва още две състезания в престижните зимни курорти –Боровец и Банско. В трите кръга от надпреварата ще мерят сили сноубордисти от всички клубове в страната и гости от чужбина в дисциплините Паралелен Гигантски слалом (Пампорово и Банско), Паралелен слалом (Боровец) и Биг Еър (Боровец и Банско). Предвиждат се и Рейл-сешън демонстрации, без състезателен характер.

В събитието ще вземат участие и българските национали по сноуборд алпийски дисциплини – Александра Жекова, Мария Димова, Теодора Пенчева, Райна Кирова, Атанас Петров, Александър Георгов, Боян Гребенчарски, Симеон Иванов и Станислав Вангелов.

График на състезанията:

“Стената”, Пампорово – 5 февруари, от 10.00 часа;

“3-ти плац”, Боровец – 2 март, от 19.00 часа;

“Юлен 8”, Банско – 5 март, от 10.00 часа.

Награден фонд: 10 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase