Снимка БГНЕС
fallback

Очакваното за днес отваряне на ключово столично кръстовище - на булевардите "Опълченска" и "Сливница", се отлага.

Оказа се, че новината за пускането на движението днес е недоразумение. От общината твърдят, че е имало неразбиране на казаното от кмета Васил Терзиев, който е обявил днес за дата на пускане само детелината на бул. "България". Така пускането на две от три проблемни кръстовища се оказаха жертва на неразбории и развален телефон. Днес една от затворените невралгични пътни точки в столицата - детелината на бул. "България", заработи, но след поредния скандал с АПИ и напредварване със съобщения кой точно пречи на пускането на движението, пише "Сега".

Оказа се, че кметът Терзиев е бил неразбран масово от журналистите на 17 октомври, когато беше направен неуспешен опит за провеждане на извънредно заседание на СОС на тема задръствания. Заседание не се проведе заради липса на кворум, а по повод задръстванията Терзиев обяви, че на 20 октомври ще бъде отворено движението през три кръстовища - на булевардите "Опълченска" и "Сливница", на булевард "България" и Околовръстното, както и на булевард "Тодор Каблешков".

Oще по темата

Кръстовището на "Тодор Каблешков" и "Черни връх" бе отворено още на 18 октомври, а това на детелината на бул. "България" - днес. Оказа се, че третото кръстовище - на "Опълченска" и "Сливница", е било посочено като следващо предстоящо отваряне, но конкретна дата нямало. Новината за пускането на движението тук бе обявена от много медии, но след уточнения от общината се разбра, че това още не е факт. Срокът за завършването на кръстовището беше до 13 септември, а огромното забавяне ще остане без последствия за изпълнителя, тъй като е било по обективни причини - в района била открита неизвестна инженерна инфраструктура, освен това имало нужда от технологично време за набиране на здравина на бетона.

Движението през детелината на бул. "България" и Околовръстния път бе пуснато днес след пореден скандал между столична община и АПИ. Двете страни до късно снощи спориха за ремонта на участъка, но все пак декларираха съгласие детелината да бъде отворена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Триещтият

преди 2 часа

Праиш ли разлика м/ у *** на газта и *** на съеденител ? Ама явно само за *** у ауспуха си мишлиш!

90

Педалчето

преди 3 часа

Пак натисна неправелниТ ***!

89

Инж. Пипитков

преди 3 часа

По проект трябва да има рамка от метални тръби за височина, които да ограничават камиони с над пределни габарити . Има риск някой висок кран или др. да задере моста и да стане бела. Въпростния ограничител го няма още.

fallback