Снимка: Istock
fallback

Интелигентността се определя не само със знанията, които човек има, но и с някои общи умствени способности, които показват как човек разсъждава, как използва информацията, как решава проблеми, как учи нови неща. Нивото на интелигентност включва съвкупност от много компоненти, включително начин на изразяване, възприятие, паметови способности. Има съществена разлика между това да имаш знания и това да умееш да използваш мозъка си по възможно най-комбинативния и ефективен начин.

Понякога не си даваме сметка, че сме заобиколени от хора с ниско IQ. В повечето случаи смятаме за нискоинтелигентни хора с отявлена липса на знания и ниска обща култура. Но има и други издайнически черти, които показват ниско IQ.

Кои са общите черти на хората с ниско IQ?

Те не са любопитни

Нискоинтелигентните хора рядко проявяват любопитство към света и новите знания. Не се интересуват от неща, които не са им ясни. Просто ги отминават. В повечето случаи хората с ниско IQ смятат, че всичко им е ясно и не мислят, че има нещо ново, което да ги развълнува.

Имат проблем с новите и неочаквани ситуации

Характерен белег на ниската интелигентност е затруднението в справянето с неочаквани ситуации. В такива моменти мозъкът с високо IQ и комбинативна способност да борави с информацията ще успее да намери начин да излезе от неочаквана или кризисна ситуация. Но хората с ниско IQ не умеят да ползват ума си аналитично, съответно имат сериозни трудности в непредвидени ситуации.

Източник: 6 общи черти на хората с ниско IQ 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

За съжаление

преди 4 часа

Все повече стават хора с ниско IQ.Те не се интересуват от елементарна политика от която зависи бъдещето му и пренебрегват доста факти случващи се за нормално.ЛОШОТО Е,ЧЕ ЗАРАДИ ТЯХ И НИЕ СТРАДАМЕ ПРО..СТИТЕ ***!

56

до 8

преди 4 часа

Размера винаги има значение. Колкото по-голям, толкова по-добре. Всички жени знаем. Важи и за двете пипита.

55

Мария

преди 5 часа

Браво, хубава статия. Ония,с ниското IQ обаче не разбират,остават си такива,харесват се и ни тровят!

fallback