Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Столична община плаща половин милион лева хонорари на частна адвокатска кантора, обяви председателят на групата на „БСП за България“ в Столичния общински съвет (СОС) Иван Таков, предаде БГНЕС.

По думите на Таков преди две седмици на сесията на СОС, на която трябваше да се реши един много наболял проблем, а именно за бонусите за работещите в градския транспорт, управляващите са се уплашили и две седмици, след като бяха гласувани средствата за транспорта, бяха отпуснати парите.

„Искам да попитам кмета и заместниците му – няма пари за работещите в градския транспорт, а същевременно се разписват адвокатски договори за хонорари за над половин милион лева? Ето такива неща не могат да се случват. И докато други колеги говорят за колчета, се раздават едни огромни средства, а, всъщност, се обяснява, че пари нямало. Няма да дадем пари на служителите от градския транспорт, но ще даваме половин милион лева за хонорари на адвокати“, каза той.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

баба мара

преди 2 минути

да не е канторатаа на парапетката позор да давате грешни пари след като имаправен отдел в общината това момче е племенник на п таков

15

Василев

преди 26 минути

Има коментари,които нямат нищо общо с темата,пълен майтап.Има ли праве отдел в общината? С юрисконсулти- младши,старши,главни и т.н.На тях какви са им задълженията? Или само маат *** и си получават заплатите.Или всички са връзкари ,на два петъка юридически стаж? Ще плащат на адвокати,но да покажат какъв им е резултата.

14

Евроатлантик

преди 2 часа

Да попитам само,всички коментиращи за родствените връзки на Таков и комунистическото им минало, не забравят ли някъде Терзийката !!!

fallback