Снимка: БГНЕС

Утре е големият старт на „Маратон София 2024“ - отличен пример какво можем да постигнем, като работим заедно за една кауза. В тазгодишния маратон са вложени много усилия на организаторите, много идеи от общински съветници, някои от които ще бягат в маратона, много труд от районните кметове, през чиито райони минава трасето, и много помощ от екипа на Столична община, за да може да се получи наистина голямо събитие за София, какъвто е трябва да бъде всеки голям маратон, в който и да е голям град в света.  Това написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

Още по темата

„Маратон София 2024“ е по-специален защото: в него ще участват рекордните над 6000 души; за първи път бегачите ще стигнат до Люлин; по трасето ще има групи и събития, които да направят изживяването по-приятно за всички зрителите, и защото всички сме обединени от идеята, че маратонът може и трябва да се превърне в най-голямото спортно събитие на София, написа още Терзиев.

Васил Терзиев допълни още, че събитията около маратона започват още днес в 18:00 ч. с бягането на 5 км, но основната част е утре.

И в двата дни - излезте, подкрепете бегачите и започнете тренировки за 2025 г., когато ви обещаваме още по-мащабно събитие", завърши Терзиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase