Снимка: БГНЕС
fallback

Сагата с "Топлофикация – София" е над 15-годишна. След като не е намерен изход и нещата продължават да се задълбочават, ако нищо не се направи технически и технологично в тази топлофикация, няма откъде да дойдат пари дори за текущи задължения, камо ли за погасяване на старите. Това каза за БНР Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.

Oще по темата
"През зимата се харчи много газ, сметките са големи. Нормално е да е трудно да се погасяват текущите през зимата. През лятото обаче има възможност, тъй като се харчи приблизително 6 пъти по-малко газ, поне част от старите задължения да бъдат погасени. Защо не се  е случило това лято, не знам. Но този цикъл не помага за стопяване на задълженията. Проблемът не е в това, че "Топлофикация – София" не може да си събере задълженията. "Топлофикация – София" не инвестира в електропроизводство, за да се задържи над водата. Останалите топлофикации нямат такива проблеми. Ако дължат пари на "Булгаргаз", то те са смешни спрямо дълговете на "Топлофикация – София", коментира Кремен Георгиев.

По думите му, по-ниски сметки за парно може да видим, ако зимата е подобна на предходната.

"По закон "Топлофикация" не може насила да пусне парното, ако навън температурите са над 12 градуса три поредни дни, независимо кой месец е", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

До Анонимен 4

преди 15 минути

Това го повтаряш от не знам кога. Целият народ бил плащал парното на София! Имаш ли представа какви сметки плащат софиянците? Неколкократно надхвърлящи цената на отоплението и на топлата вода, която получават. Забравяш също така, че 80% от децата и внуците на народа са в София.

38

Анонимен

преди 19 минути

До Анонимен 4 Целият народ бил плащал ТЕЦ-а на София. Това откъде го измисли? Имаш ли представа какви сметкиплащат софиянци? А забравяш и друго - 80% от децата и внуците на целия народ са в София.

37

Анонимен

преди 25 минути

Защо не огласят всички бонуси, които получават служителите на Топлофикация? И да посочат общата сума, която струват тези благини и която се вади от нашия джоб?

fallback