Снимка: БГНЕС

Току-що водих разговори с част от ръководството на Столичния автотранспорт, документите по запора и по работата в общежитието за служители на градския транспорт в „Дружба“ са крити от новото ръководство 45 дни и едва през последните няколко дни са им дадени на флашка. Това каза общинският съветник от МК "БСП за България" Ваня Григорова.

Още по темата

"Проблемите в автотранспорта и електротранспорта са много дълбоки и от много време, но да се твърди, че причината за тези проблеми е новото ръководство, е нищо повече от цинизъм. Самите представители на управляващите току-що казаха, че причината е ремонтът на общежитието в „Дружба“, по което е работило старото ръководство. Старото ръководство, което те искаха да се запази до провеждане на конкурс. Вътре в Столичния автотранспорт има откровен саботаж на старото ръководство срещу новото ръководство. Старото ръководство беше пазено от управляващите в Столична община. Да прехвърлят тежките неуредици на новото ръководство е най-малко некоректно по отношение на състоянието на автотранспорта и електротранспорта", каза още Григорова.

По думите й, състоянието на градския транспорт е такова поради дългогодишното неглижиране, както от страна на Столичната община, така и от страна на държавата.

"Министърът на финансите за пореден път лъже администрацията на Столичната община, че ще им даде 17 млн. лева. Със 17 млн.лв. дефицит беше приета икономическата рамка на транспорта", добави Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase