Снимка: БГНЕС/EPA

Броени часове остават до концерта на британската попзвезда Ед Шийрън в София. Началото на концерта на стадион "Васил Левски" тази вечер е в 18:00 часа като първо на сцената, за да подгрее феновете излизат българската певица Михаела Филева, която е избрана лично от екипа на Шиърън.

Специален музикален гост ще бъде и добре познатия британски поп вокалист Калъм Скот, а в разгара на съботната нощ след него на 360-градусовата сцена ще се качи и самият Ед Шийрън. Очакванията са носителят на 4 награди "Грами" да изпълни както най големите си хитове, така и нови парчета.

Публиката ще има достъп до стадиона от 4 пункта. Билетите за концерта са поименни. Разрешено е внасянето на вода до 1 литър. Капачката на бутилката ще бъде премахната на входа. На концерта няма да бъдат допускани деца до 6 години, а тези до 14 не могат да бъдат в зоната за правостоящи. Ако ви се наложи да излезете от стадиона по време на концерта, не можете да се върнете обратно. Охранителната фирма ще следи за реда на самия стадион, а служителите на СДВР - пред него и на пътя.

Промени в градския транспорт и забрана за престой и паркиране ще има заради концерта на 31 август, предупреждават от Центъра за градска мобилност.

От 20.00 ч. на 30 август до 24.00 ч. на 31 август 2024 г. се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства (с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието) на паркинга на Национален стадион "Васил Левски" и на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Драган Цанков" и ул. "Ген. Гурко 4".

От 12.00 ч. до приключване на събитието на 31 август пътни превозни средства не могат да навлизат по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка от бул. "Драган Цанков" до площад "Орлов мост", като се осигурява движението на колите на обществения транспорт.

От 22.00 до 23.30 ч. на 31 август с намалени интервали на движение по линии и с променени разписания ще са трамвайни линии 10, 12, 15, 18, както и автобусни линии 72, 76, 204, 213, 280, 604.

На 31 август, за времето от 22.00 до 23.30 часа, Метрополитен ЕАД ще осигури допълнителни влакове, които да бъдат пускани извънредно при струпване на хора на метростанциите.

Концертът започва в 18.00 ч., а пунктовете ще бъдат отворени два часа по-рано.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase