fallback

Шофьор грубо гони дете с колело от автобус на градския транспорт. Видео от инцидента стана популярно в социалните мрежи и предизвика дискусия - имаме ли право да се возим с колело в градския транспорт.

Инцидентът е от столицата и се развива в автобус №61. В кадрите, които са публикувани онлайн, се чува как шофьорът казва на детето: "Изчезвай, тъпанар". А в коментарите потребителите отбелязват, че във въпросната линия, която стига до "Златните мостове", е абсолютно забранено да се возят колела.

@cars_bulgaria_01

 

♬ original sound - Emkata@

"Знаем в кое превозно средство се е случило това – в автобус 1309 по линия 61. Водачът се казва Янко. Тече проверка по сигнала, който сме получили. Видяхме клиповете. Дружеството не толерира такова поведение от страна на нашите водачи", обяснява инж. Петър Големехов, началник "Експлоатация" на "Столичен автотранспорт" пред bTV.

Той посочи още, че вчера вечерта са разговаряли по телефона с шофьора, като в рамките на днешния ден Янко трябва да даде и писмени обяснения. Водачът на автобуса обаче обяснил в телефонния разговор, че е бил провокиран.

"Изискали сме записите от камерите в автобуса. Когато ни ги предоставят, ще ги прегледаме", посочи още инж. Петър Големехов.

Началникът в "Столичен автотранспорт" поясни, че в наредбата е посочено, че могат да се качват велосипеди, но в определен часови диапазон. Той посочи също така, че е възможно нормативната база да бъде преразгледана в това отношение.

"Наказанието на шофьора ще е според вътрешните правила, но нека не вменяваме предварително вина на водача", каза още той, като допълни, че трябва да се има предвид, че и самите шофьори често са обект на агресия от страната пътниците.

Случката предизвика разделение в социалните мрежи. Някои от потребителите са съгласни със шофьора, като в коментарите пишат: "Браво!"

Други обаче се възмущават, не само на това, че е нападнато дете, ами и на факта, че в европейска държава не е разрешено да се возиш с колело на автобуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

489

gele

преди 3 седмици

До Анонименв 74 зад предните седалки пише "местата не са телефонни кабинки", за какво Ви говори? А като завиждате на пенсионера работете Вие свободни места бол, заплати високи заповядайте, не само да критикарствате.

488

Анонимен

преди 3 седмици

До 499 какво работиш в костюм на Златните мостове, че не ми е ясно?Чел недоел, разбрал недоразбрал -нповинатанкоментаринсамтакива и на чешешщинси пръстите *** дето мразят деца.

487

Анонимен

преди 3 седмици

ако съм платил и билет на колелото ще превъзпитам и шофьоря и пътниците резко... ***

fallback