Снимка: БГНЕС
fallback

Днес от 13:30 ч. в сградата на СГС в гр. София на ул. „Черковна“ №90 ще се гледа делото за причиняване смъртта на Ани и Явор, чийто живот беше отнет, пресичайки пешеходната пътека на бул. „Сливница“. Час по-рано ще започне и протест с искане за справедлива присъда на убиеца на младежите.

"Ние, гражданите от Инициативен комитет „Заедно срещу безумията по пътищата“ ще бъдем пред сградата на Софийския градски съд, за да отправим следните послания:

- Апел за справедлива присъда за причиняване смъртта на Анна-Мария Малчева и Явор Стоянов на 08.05.2023 г. вследствие на извършено пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“ в град София;

- За справедливи и ефективни присъди: присъдите са основен фактор за превенция, те са сигнал към цялото общество да се извлече поука от трагедиите така, че да не се повтарят;

- За подкрепа към родителите и близките на Ани и Явор;

- За изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени и пострадали“.

Призоваваме всеки, за когото човешкият живот е ценност и всеки, който е непримирим към грубото нарушаване на правилата, да се присъедини към нас, защото България няма деца за убиване, съобщават организаторите на протеста в памет на Явор и Ани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Вуте

преди 1 седмица

А какво стана с онова келешче дето уби Милен Цветков след поглъщането на сума ти дрога? Оправдаха ли го вече. Процедурни трикове, експертизи, експерименти, и така докато се измъкне.

14

Закон

преди 1 седмица

Тук права нямаме във държавата права има само олигарсите и Мафията

13

има едно опианение

преди 1 седмица

при шофиране . в този момент на върха на екстаза умът се замъглява леко и господ му се явява . като полусън . нали е било късно . непречи на никой , носи се , светия дух го води . и слушайки теб няма да сгреша ... по пътя свят .... води ме ти .... чардарашите и кардарашите когато са на шосето си имат техни ритуали .

fallback