Снимка БГНЕС

Словашкият премиер Роберт Фицо, който вчера беше тежко ранен при опит за убийство, дойде в съзнание след операцията продължила няколко часа, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

Нито телевизия TA3, нито вестник „Денник“ обаче предоставиха повече информация за здравословното състояние на Фицо късно снощи, съобщи БТА.

Словашкият премиер Роберт Фицо не е с опасност за живота в момента, каза вицепремиерът на Словакия Томаш Тараба пред Би Би Си, след като Фицо беше прострелян и ранен при опит за убийство, предаде Ройтерс.

„Бях много шокиран... за щастие, доколкото знам операцията мина добре - и предполагам, че накрая ще оцелее ... той не е в животозастрашаваща ситуация в този момент“, каза Тараба.

По-рано снощи по официална информация е имало опасност за живота на 59-годишния политик. Оттогава няма ново изявление или разяснение от правителството.

Фицо беше прострелян от 71-годишен мъж в словашкия миньорски град Хандлова. Според очевидци мъжът е прострелял пет пъти премиера след изнесено заседание на кабинета, докато той се ръкувал с дошли да го поздравят привърженици.

Според правителството стрелбата е имала политически мотив. Медиите съобщиха, че съпругата на предполагаемия стрелец е била разпитана в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase