Снимка: БГНЕС

Районният кмет на “Младост” Ивайло Кукурин каза, че са възложени ремонтните дейности за новия строителен сезон. Ремотът ще се съсредоточи върху големите булеварди, които са в тежко състояние, там където има пътникопоток, детски градини и училища. По част от тротоарите вече е започнала реконструкция, каза кметът на „Младост“.

„Миналата година нямаше време за сключване на договори и сключването на договори ни свари в ситуация, в която дойде зимния период и не успяхме да възложим всички тротоари, които бяха предвидени за миналата година, затова го правим тази година, малко по-амбициозно. От наша страна сме избрали 8 такива отсечки, а през Столичната община сме предложи 16“, уточни Ивайло Кукурин прес БНР.

По думите му, за тази година са предвидени за възлагане около 30 000 кв.м тротоари.

Ще бъдат отпуснати средства и за изграждането на многоетажен паркинг до метростанция „Младост 3“. Затова е подписано споразумение с МРРБ. Предвижда се изграждане и на нова детска градина.

„Има напредък и за изграждането на нова детска градина в „Младост“ 2. Вече има проведена обществена поръчка, колегите разглеждат офертите. Надявам се скоро да бъде избран изпълнител и още тази година да стартираме реализацията“, изтъкна Ивайло Кукурин.

Кукурин заяви, че администрацията има желание и за играждане на парк близо до р. Искър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase