Снимка: БГНЕС
fallback

Заедно с ремонта на площад “Света Неделя” ще бъде изградено и трамвайно трасе. То ще бъде на бул “Александър Стамболийски” - между пл. "Св. Неделя" и пл. "Възраждане”, съобщиха от “Спаси София”.

Инициативата за проекта е на общинския съветник Борис Бонев. Той вече е провел и среща с главния архитект на София и проектантския екип във връзка с реализацията.

"400-метровото трасе значително ще подобри движението на трамваите, ще даде удобна възможност за прекачване на метростанция "Сердика" и ще бъде дубльор на ул. "Алабин", която днес е излючително натоварена. Така ще осигурим нови удобни връзки на трамваите, повече гъвкавост на системата и повече удобства за пътниците", пишат във Фейсбук страницата от "Спаси София".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Тралала

преди 1 месец

Болни мозъци

15

Пешеходец

преди 1 месец

Нека първо да оправят градския транспорт за да могат хората да разчитат на него и да слязат от колите си. Има европейски столици от които можем да се поучим.

14

Анонимен

преди 1 месец

грешката беше, че направиха бул. Витоша пешеходен. Това е ясно за всеки, който е живял там по времето когато ртам се движеха трамваи. Грешка е и че спряха трамвая в подлеза на НДК. Вярно е, че преди много години (до 1969) по Стамболийски се е движел трамвай, но сега и пак да го пуснат, това няма да поправи другите две грешки.

fallback