Снимка: Фейсбук

Общинският съветник от „Спаси София” Стефан Спасов е бил нападнат посред бял ден на столичния булевард "Патриарх Евтимий". Това съобщиха от формацията, която е част от групата на „Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София” (ПП-ДБ-СС) в Столичния общински съвет.

Спасов е направил проверка на ремонтните дейности на  булевардите „Патриарх Евтимий” и „Фритьоф Нансен”, когато е бил нападнат от Иво Дошев, посочват от „Спаси София”.

"Не можем да повярваме, че това се случва, но ситуацията е недопустима. Настояваме за спешни мерки от страна на МВР и за най-строго наказание за това физическо посегателство", заявяват още от формацията на Фейсбук страницата си.

От МВР потвърдиха за случая. На този етап няма коментар от Иво Дошев, който в понеделник организира протест заради започването на ремонта. По-рано през деня той имаше телевизионно участие, в което коментира, че проблемът с паркоместата в района е огромен, а вечер е напълно невъзможно да се намери място.

"Винетките са надпродадени с 30%. Намаляват се лентите на „Фритьоф Нансен” от три на две, което ще доведе до задръствания и мръсен въздух. Това е в тотално противоречие със зелената концепция за София”, отсече Дошев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase