Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

За първи път имаме зам.-кмет по правни въпроси, който е неправоспособен юрист, заяви Георги Георгиев, член на СОС от ГЕРБ-СДС.

"Той не си е взел изпита в Министерството на правосъдието. Това дава резултат-работата започва да буксува. Втори път връщат елементарно решение да се отпуснат 70 хиляди лева за дообзавеждане на Център за хора с редки заболявания в "Дружба". Така не може да се работи! Аз от първия ден като председател на Общинския съвет дарявам своята заплата, но не да бия фанфари и не качвам публикации във Фейсбук, разказа още Георги Георгиев пред БНР.

Той отбеляза, че заплатите на медицинските сестри не се е вдигнала, но тази на Терзиев - да.

"Сестрите работят на 1350 лева. Заплатите на чиновниците и редовите експерти са вдигнати само с 10%, а тези на шофьорите в градския транспорт - едва с 15%, да се вдигне кметската заплата не е сериозно. Те имат и 20 районни кмета. С по двама-трима заместници и заплати от по 6 хиляди лева. Чудя се откъде ще ги намерят в бюджета", каза той.

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев, който се опита да избяга от катастрофа, а след това отказа тест за алкохол и наркотици, все още е член на Общинския съвет, отбеляза още Георгиев.

"Политическата група на ПП-ДБ-СС трябва да поеме ясна отговорност", смята той.

Той коментира решението на служебното правителство да преосмисли намерението на Асен Василев да плати с пари от фискалния резерв дълговете на Топлофикация - София.

Правителството "Главчев" поправи една беля на Асен Василев".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 седмици

явно и очевидно съди по себе си за другите си. Еднокнижниците винаги са най-умните и най-къдърните!

8

Анонимен

преди 4 седмици

Тоя с очилата ного крадлив и говори глупости за кмета. Кмета е друга бира и тия около него, честни, не ламтят за пари, с малки заплати. На чиновниците били ниски заплатите, на кмета да не е голяма. Защо реват, не виждат ли че кмета и районните кметове едвам свързват двата края, не ги е срам.

7

А

преди 4 седмици

ИМАТЕ ЛИ КМЕТ БЕЗ ВЪПРОСИ

fallback