Снимка: Bulgaria ON AIR

Скандали с почистването на столицата, с нощния транспорт в София и с уволнени служители в администрацията.

"Нямам съмнение, че старата администрация е управлявала зле боклука на София и че са заложили бомба на бъдещото управление, което и да е то. Това е техният почерк и маниер на работа. Васил Терзиев плахо започва и трябва да действа с по-твърда ръка. Прекалено много време му отнема да се ориентира в ситуацията. Случват се атаки от ГЕРБ по заложените бомби", заяви общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов в студиото на "България сутрин".

Гостът посочи, ако бе кмет на София, би преразгледал договорите с компаниите, които се грижат за почистването и извозването на боклука. По думите му Васил Терзиев трябва да е провел редица срещи с отговорните служители в завода за боклук.

"Взимали са се оперативни решения в последните няколко месеца. Няма да се усъмня, ако някой саботира работата. Ние също планираме да отидем и да проверим какво се случва. Важно е да разберем каква е обективната истина. Става дума за политическо боричкане в София. Ревизията започва от проверка на цялата методология. Ще направим своеобразен одит дали записаното на хартия се изпълнява в реалността", каза Николов за Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник обърна внимание, че нямаме култура на разделно събиране и боклукът отива в един куп.

"Надявам се да имаме зам.-кмет по сигурността. Ако бях кмет, щях да искам щатът на Общинска полиция да бъде увеличен. СДВР изкара целия си ресурс в София, но казаха, че имат кадрови проблеми. Има засилено полицейско присъствие, където има най-много хора и има нужда. Най-вероятно ще има актуализация на бюджета, надявам се да заложим повече средства за сигурността", коментира още Николов.

Според него от ГЕРБ търсят всякакви теми, по които да удрят по новата администрация.

"Нормално е новият кмет да дойде със своя екип и да направи промени. Проблем е, ако премахва хора, които наистина са експерти. Имам информация за чистка, не съм сигурен доколко тя е извън границите на нормалното", посочи още Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase