Снимка: БГНЕС
fallback

Нова експресна автобусна линия ще бъда пусната за жителите и госите на столицата. Предвижда се тя да стига от Централна гара до летището, като минава през центъра, за около 25 минути.

Новата линия ще бъде тествана днес. Тя е приета с решение на СОС миналата година, но пускането ѝ е забавено заради натрупаното напрежение и кадровите проблеми в градския транспорт.

Предвижда се новите двуетажни автобуси да стигат до центъра за 16 минути. За по-бързо придвижване автобусите ще минават и през бул. “Брюксел”, вместо да минават през квартал "Дружба", както останалите линии на градския транспорт, които обслужват летището.

Автобусите ще се движат на интервал от 30 минути, като първият ще тръгва от гарата в 5:10 часа, а последният - в 23:30 часа. Общата вместимост на автобусите ще е 150 пътници, с 83 седящи места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Почивка

преди 1 месец

За почивните дни, когато метрото е нарядко, а движението по улиците е слабо, вероятно ще е добре.За през седмицата - надали.Особено с този промеждутък ор по половин час.

21

Допълнение

преди 1 месец

Последният курс от Терминал 2 на Летище София ще е в 23.45, като така ще бъдат обхванати голяма част от пристигащите след 22 часа полети.

20

До 1

преди 1 месец

Линия Х84. Линията ще достига идеалния център на София (пл. "Орлов мост") само за 16 минути, а до бизнес-зоната в района на кв. "Полигона" (The Mall), пътуването ще отнема едва 10 минути. В момента, пътуването до Орлов мост отнема съответно 29 минути с автобусите 84 или 184 и 24 минути с линия 4 на метрополитена. От летището до централна жп гара и автогара, пътуването ще трае 26 минути. В интервалът от 6 до 20 часа по линията ще се движат два автобуса на среден интервал от 30 минути.

fallback