Снимка: БГНЕС
fallback

Третокласничка тормози системно съучениците си. За това сигнализираха родители на деца от 21-о средно училище „Христо Ботев” в София. Преди дни се е стигнало и до душене.

„Синът ми многократно се е оплаквал, че е малтретиран. Това, което преля чашата, беше когато се прибра ударен с дръжка на метла в областта на бъбреците. Детето започна да отказва да ходи на училище”, разказа пред Нова телевизия Мартин Дамянов, баща на едно от децата.

„Дъщеря ми се обади в едно от големите междучасия и каза, че въпросното дете я е душило. Извадих медицинско. Мерките на ръководството явно не са достатъчни”, сподели друга майка на дете.

По думите на родителите плюенето по децата от страна на третокласничката е ежедневие. Те настояват за спешни мерки.

„Ситуацията в класа е много тревожна. Аз и колегите напълно разбираме родителите. Учителите подават сигнал при такива случаи. Системата е създадена по такъв начин, че да подкрепя всички деца, включително тези с проблеми. Взели сме всички мерки - индивидуална подкрепа с психолог, групова работа с децата”, обясни директорът на учебното заведение Мая Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Народът е казал:

преди 1 месец

На зла круша, зъл прът.

44

До Баба Мара 16

преди 1 месец

Права си, бабче. Доколкото си спомням, един от принципите на Макаренко беше превъзпитаване чрез труд. Щом е толкова яка, че налита да души, всеки ден по два часа труд, например да измие пода на цял един етаж от училището и никаква храна докато не приключи. Съответно и родителите, които вероятно ще ревнат, че са безпарични, ако им се наложи парична глоба заради родителско безхаберие. И те да работят безвъзмездно, но не по 2 часа, а по два дена (уикенда) при всяка агресивна проява на щерка им.

43

До 29 - продължение

преди 1 месец

Място да не могат да си намерят такива родители и те да пищят и да се вайкат. като ги удариш по джоба и се видят принудени всеки ден да осигуряват присъствие у дома, за да не е само изключеното им дете, докато другият родител обикаля като лyд, за да търси ново и ново училище за отрочето си. Бързо ще намерят начин да се справят и да му обяснят какво не бива да прави, за да не работи всеки ден шамарената фабрика.

fallback