45

Народът е казал:

преди 4 седмици

На зла круша, зъл прът.

44

До Баба Мара 16

преди 4 седмици

Права си, бабче. Доколкото си спомням, един от принципите на Макаренко беше превъзпитаване чрез труд. Щом е толкова яка, че налита да души, всеки ден по два часа труд, например да измие пода на цял един етаж от училището и никаква храна докато не приключи. Съответно и родителите, които вероятно ще ревнат, че са безпарични, ако им се наложи парична глоба заради родителско безхаберие. И те да работят безвъзмездно, но не по 2 часа, а по два дена (уикенда) при всяка агресивна проява на щерка им.

43

До 29 - продължение

преди 4 седмици

Място да не могат да си намерят такива родители и те да пищят и да се вайкат. като ги удариш по джоба и се видят принудени всеки ден да осигуряват присъствие у дома, за да не е само изключеното им дете, докато другият родител обикаля като лyд, за да търси ново и ново училище за отрочето си. Бързо ще намерят начин да се справят и да му обяснят какво не бива да прави, за да не работи всеки ден шамарената фабрика.

42

До Анонимен 29

преди 4 седмици

И друг път писах по подобни въпроси, и сега пак ще повторя. Когато става въпрос за такова изтървано дете, никакво дундуркане с цел да поправим разваления екземпляр с цената на тормоз, на който биват подложени останалите деца. Направи така, че да се подлудят онези, които са го изтървали - изключване, зверски глоби за всеки следващ ден, когато не е било на училище. Записване в друго школо, изключване още първия ден, в който си позволи да вилнее, защото това е рецидив и т.н. Място да не могат да си

41

Анонимен

преди 4 седмици

До Нормално е вече това /24/ Значи същото се върши в дома на това дете. Бащата-мутра сигурно така контактува с майката-мутреса (вероятно преди да се омъжи е била на повикване или нещо подобно). Едно е сигурно - след периодите на прекомерна слободия отново следва диктатура, за съжаление. По-рано в училищата е имало казармен ред, сега в повечето паралелки не може да се учи.

40

Бой с душене

преди 4 седмици

И само като се подмокрям в главата ми музика струи. Звучи одата на радостта .

39

Анонимен

преди 4 седмици

СОП децата нямат място в масовото училище и ДГ! Верно, че е голяма мъка за родителите, но за тези деца. Но пък какво сме виновни ние другите родители и обикновени учители?!

38

Вагинална сухота?

преди 4 седмици

Парене и сърбежи в интимната област? Хормонален дисбаланс? Или евроатлантически ценности...

37

Анонимен

преди 4 седмици

В София трудно ще има възмездие срещу неправдата, защото много хора са обвързани със схемата на системата и това е и в по-малките градове. По рекламите ще ги познаеш

36

Анонимен

преди 4 седмици

Един баща да го изчака това момиченце след училище и да й плесне два шамара и да й каже, че пак ще повтори ако не тя не престани да тормози другите деца. И нещата ще си дойдат на мястото. Тази хамалка явно само от бой разбира.

35

Анонимен

преди 4 седмици

До АнонименВ момента обществото е разделено, и да, повечето хора си мълчат, но не защото се страхуват, а защото всеки сам по себе си не може да се справи. Друг е въпроса, ако някой види насилие пред себе си.., смятам че повечето ще реагират на секундата. Разбира се говоря за спречквания от общ характер, не за банди, политици, олигарси, служби.

34

Анонимен

преди 4 седмици

До 33 "и ще вземе страната на насилника или страната на този който ще се изправи срещу насилието." :) Много наивно! Повечето избират третата страна - на този който се примирява и се скатава. Погледни обществото ни! Защо обществото не реагира на всичко лошо, което се случва в държавата ни? Защото повечето хора така са свикнали от малки - да се скатават и да не се бъркат ако не ги засяга лично от страх да не си навлекат още проблеми. Това е факт, не можеш да отречеш. Виж реалността.

33

Анонимен

преди 4 седмици

...ами ако момиченцето е "поразено" от най хубавото, детско чувство "любов"и тормози обекта на красивата, най чиста емоция- моля ви не ме упреквайте- това не се забравя никога, то е най чисто и прекрасно детско чувство. Говорете с децата си, не им се подигравайте, а ги карайте да споделят и да измините заедно трудните емоции.

32

Анонимен

преди 4 седмици

До АнонименСамо да вметна, всички живеем в среда с насилници.., разбирам какво искаш да кажеш и си прав, но я се замисли, това че колегата ти е ***, променя ли трудовата ти способност, това че комшията ти е новодомец с претенция до небесата, кара ли те да сменяш жилището. Да в света има насилие и да казваш на детето си че няма, е голяма грешка. То ще види насилието в училище и ще вземе страната на насилника или страната на този който ще се изправи срещу насилието.

31

Анонимен

преди 4 седмици

Важното е да има банани и тоалетна хартия, а децата са последна грижа

30

Анонимен

преди 4 седмици

Да оставиш детето си в среда с насилник, да понася насилие и да се бори за живота си вместо да учи, означава да го обречеш на провал. Означава като порасне да е свикнало с насилието и да го приема за нормално, съответно да избира и такива приятели. Ученето разбира се ще е занемарено, така че в най-добрият случай ще е с посредствен успех. Такъв човек трудно намира мястото си в живота и никога не реализира потенциала си. Родителите трябва да се замислят това ли искат за децата си?

29

Анонимен

преди 4 седмици

До Без глезотии! О, изобщо не е задължително да е със СОП или от малцинствата. В първи клас на детето ми имаше едно такова. Българче си беше, родителите в артистичните среди със зависимости и т.н., бабата дизайнерка в Япония, детето пълно пcихо - беше рязало с ножица носа на съученик, други всякакви издевателства. Пак така уж психолози, уж всички да се приобщават, ама нищо. Една част от родителите си преместихме децата още първи клас, после и други. Голямо текучество имаше в този клас.

28

Гост

преди 4 седмици

В класът на детето ми също има изключително агресивно дете. Като агресията е физическа и вербална. Учителите нищо не могат да направят или не искат. Родителите са абдикирали от детето си, отказват да се потърси помощ от психолог и това дете с всеки изминал ден става все по-лошо. Останалите родители от класът ни пък взимат отношение, ако не са засегнати лично. Многократно съм повдигала въпросът, но си мълчат.

27

Въпрос

преди 4 седмици

Да попитам родителите! Бихте ли отговорили на въпроса защо децата трябва да учат? Успели ли сте да обясните това на децата си?

26

Анонимен

преди 4 седмици

До трябва действиеИ като си спреш детето, ще си останеш ли в къщи да наваксаш изпуснатият материал.