Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Почти всеки пети учител в Англия е бил ударен или обиден от ученик тази година, сочи проучване, поръчано от Би Би Си. Плюенето, ругатните и хвърлянето на столове са сред нещата, които се случват често, предаде кореспондентът на БНР.

Учител заяви за Би Би Си, че справянето с поведението на учениците е една „безкрайна битка“. Профсъюзът на учителите цитира свои членове, че положението се е влошило още повече след пандемията от Ковид-19. Министерството на образованието пък обяви, че е инвестирало 10 милиона паунда в поведенчески центрове в подкрепа на училищата.

Учителка в начално училище в продължение на 35 години заяви, че дори децата в предучилищна възраст плюят, псуват и хвърлят столове в класните стаи.

Ако имате три или четири деца с такова поведение в клас от 30 ученици е много трудно да въведете ред, посочи учителката.

Друг учител разказа за случай, когато изгонен от клас ученик се е опитал да нахлуе обратно в стаята с бухалка за крикет.

Проучването показва също, че се засилва и разправата на родители или настойници с учители и директори. Има сведения и за физическо посегателство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Анонимен

преди 1 месец

то пък на територията Бг е много добре

114

Анонимен

преди 1 месец

Родители и настойници предприемали разправа с учители и директори, включително и случаите на физическо посегателство. Това било зачестило. Ами те и нашите съграждани от индо-пакистански произход имат този адет. В Англия пакита дал Господ. Колкото повече подобни екземпляри пускат англичаните в държавата си, толкова по-лоша ще е дисциплината в клас и толкова повече бой ще ядат даскалите.

113

До Христо Христов

преди 1 месец

Байно, един мой преподавател професор разказваше за срещата си с декан от английски университет. Тогава у нас е било социализъм. Деканът бил доста възрастен човек и го попитал "Защо развалихте образователната си система, тя беше много добра?" Нашият започнал да възхвалява нашето образование, обаче англичанинът му отговорил: "Ние съдим за качеството на образованието у вас по това какво произвеждате. Помним какво вино се внасяше от България преди 40 години, виждаме какво е то сега."

fallback