Снимка: БГНЕС

Започват обработки срещу насекоми, кърлежи и гризачи на зелени площи в паркове, градини и междублокови пространства в София, съобщиха за БТА от Столичната община.

Предвид ранното затопляне на времето е предвидено през тази година обработките да се извършат по-рано. В средата на април ще бъде извършена повторна обработка.

От днес се извършват дейности в Южен парк и в районите „Витоша“ и „Панчарево“, както и в гробищните паркове и зелени площи в близост до улици, булеварди и спирки на обществения транспорт.

От 25 март екипите ще започнат работа в районите „Подуяне“, „Оборище“ и „Средец“, както и във всички паркове на града. Поетапно ще бъдат включени и зелените площи във всички райони на столицата.

Обработките се извършват рано сутрин до 10:00 часа като графиците ще се изпълняват при благоприятни климатични условия. При дъжд, мъгла или други неподходящи условия, третирането ще се извърши в следващите дни. Биоцитите, които се използват, са разрешени за употреба на открити площи.

Третираните терени се обозначават предварително с табели за вида обработка – използван препарат, карантинен период, фирма изпълнител и телефон за контакт.

Общинските зелени площи се третират по възлагане от Столична община, а дейностите се контролират от дирекция „Зелена система“ или районните администрации. Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase