Снимка: БГНЕС, архив
fallback

От МВР засилват присъствието на полиция и жандармерия в София, заради няколко случая на сбивания между българи и мигранти в столицата.

В събота вечер са извършени проверки на територията на София, задържаните са малко над 100 души, съобщи зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов пред Нова тв. "Повечето са профилактирани и освободени", уточни той.

"Беше разпоредено от министъра и проведено незабавно СПО, с цел проверка на мигрантите, които се намират на територията на столицата. Искам да кажа, че ще бъдем безкомпромисни. Установихме, че е необходимо Държавната агенция за бежанците да засили контрола над обектите, за които отговаря и да има ясна представа как се изпълнява протокола в тях", заяви зам.-директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи комисар Мирослав Данаилов.

"Ще има разположени патрули, съвместно с Жандармерията, на зоните, които е преценено, че са най-уязвими", допълни той.

Зам.-директорът обясни още за напрежението в изминалите дни в няколко точки в столицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

Папаеца

преди 1 месец

Тука в коментарите като ва гледам всички сте много бързи и яростни, ама нито ще отидете да гласувате или пък като отидете ще гласувате за същитите за същите евро джендърмени както сте гласували до сега. Софиянци тва си поръчаха тва ще получат.

153

Анонимен

преди 1 месец

Да благодарим на Денков за изострянето на вътрешната обстановка в страната.

152

Анонимен

преди 1 месец

През уйкенда почти винаги отнемат достъпа на хората

fallback