Снимка: БГНЕС
fallback

Най-замърсяващите автомобили - тези с най-ниската екологична категория, от днес - 1 март, отново могат да влизат в иделания център на София, предава  БГНЕС.

Автомобилите от най-замърсяваща първа категория бяха забранени за т.нар. зона "Малък ринг" на 1 декември миналата година. Забраната бе в сила до края на месец февруари 2024 г., тоест до вчера. Нова забрана Столична община и Център за градска мобилност не са издали. Все още няма и анализ за облекченията в замърсяването на въздуха в столицата от наложената мярка.

Малкият ринг обхваща територията между бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Ген. Скобелев", ул. "Опълченска", бул. "Сливница".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 месеца

Е, ясно е, че не колите замърсяват в София, но колите са удобна цел за немислещите правещи се на еколози.

23

Анонимен

преди 2 месеца

На София не са проблем 8к стари коли. Те са капка в морето. географското положение на града и презастрояването (с високите сгради). Няма как да има естествена циркулация на въздуха.

22

Софиянец

преди 2 месеца

Не смятам, че колите са основният замърсител на въздуха в София. Замърсяването на София започна с разрешаване на строежи на високи сгради от Руски паметник към Княжево през 60-те години на миналия век, достигнало небивали размери към момента! С това се наруши т.нар. Владайско течение, което естествено прочистваше въздуха на града! Не случайно арх. Мусман, изготвил първият градоустройствен план на София е препоръчал градът да се развива на север,х за да може да се пречиства по естествен начин!

fallback