Снимка: БГНЕС
fallback

Имаше изключително много неистини, които се казаха от неделя досега във връзка с Националния съвет на БСП, който не се проведе заради липса на кворум. Аз и голяма част от нашите колеги не приемаме решенията на Националния съвет в неделя, тъй като за нас те са нелегитимни. Искам категорично да заявя, че кворум нямаше. Това може да се види и на видеозаписите, които бяха заснети.

Това заяви председателят на БСП-София Иван Таков, цитиран от БГНЕС

„За нас уставът и правилникът на Националния съвет бяха много безцеремонно потъпкани“, каза Таков и добави, че градската организация на БПС е пуснала сигнал с всички нарушения към общопартийната контролна организация.

„Ние сме задължени да продължим да изпълняваме своите функции. Пред нас след по-малко от 3 месеца предстои началото на кампанията на евроизборите“, посочи той и допълни, че в СОС предстои да се гледа бюджетът, освен това групата на БСП в СОС е внесла референдум за Паметника на Съветската армия.

За него е непонятно защо в навечерието на евроизборите и отчетни избори в партията се получава това нещо.

„Моите колеги няма да могат да се кандидатират на позициите, за които са легитимно избрани“, коментира още Таков и подчерта, че по-тежко наказание за градската организация от това не може да има.

Той добави, че предстоят много важни седмици и месеци пред цялата градска организация на БСП.

„Вече се чудя как да обясня на моите колеги това ли е наградата, така ли ги награждава ръководството на партията, че не могат отново да се кандидатират за постовете, за които те са избрани напълно легитимно“, каза още председателят на БСП-София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

=

преди 2 месеца

Внук на масови убийци и син на контрабандист на кожуси

14

До:13

преди 2 месеца

С п.росташкия си коментар само доказвате, че не ставате за нищо, освен за интриги и простотии. Жалко, че използвате БСП като смокинов лист за грозните си дела. Тези имена, които сте изброили, на представители на така нар. левица, са известни, че искат да са вечни, но редовите членове не ги приемат. Ако ги приемаха щяха да гласуват за тях, когато се кандидатираха за председатели на БСП!.

13

Анонимен

преди 2 месеца

До Истина ли е? Румен Овчаров да си гледа фаворитката, която ТОй, а не Паскалев, Миков, Пирински, Станишев, Манолова и т.н. , доведе за армаган от СДС в БСП и която ТОЙ, Симов, Свиленски, злобният професор Р.Гечев и НС защитават с пяна на уста. Защо: защото Нинова искала Свиленски, в краен случай Симов, а не Ваня Григорова да бъде кандидатурата за кмет от БСП! А народа никой от НС, нито Нинова не го пита!

fallback