Снимка БГНЕС

Нови избори не би трябвало да има  - нито за Общински съвет, нито за кмет. Но ще изчакаме решението на съда. Това заяви кметът на София Васил Терзиев пред Нова ТВ.

Нищо не мисля, не мога да изземвам работата на съда, но ще се съобразим с решението. Но се вижда, че ако има някой ощетен, това съм аз, защото моят брой гласове би нараснал при едно преброяване. Но това не е фокус на мен и на екипа, ние се борим с ежедневните проблеми на София и когато дойде решението на съда, ще се съобразим с него, допълни Терзиев.

По повод заседанието на СОС в четвъртък вечер, на което бяха гласувани комисиите, Терзиев определи като "опит да има една спирачка за всичко, което ние правим". Но няма да чуете от мен да се оправдавам колко е трудно, това са даденостите в крайна сметка, работим с инструментите, с които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е нито генерал без армия, нито безгласна буква, има много неща, които можеш да направиш и са в твоите правомощия, допълни Терзиев.

Дори да не ни е лесно, ние пак имаме инструменти, отговори той как ще работи без мнозинство в СОС. И обясни, че кметът има трибуна - когато една добра идея за града е обоснована, и когато е заложена като политика в бюджета, ще се наложи на другата страна да обяснява защо я бламира. Защо биха казали "не" на нещо, което е присъствало в тяхната програма - на решаване на проблема с Витоша, за използване на минералната вода, за детските градини. Затова Терзиев щял да разчита и на натиск през медиите.

Прозрачността лекува най-добре подобни недъзи, обясни той. Затова той и съветниците на ПП-ДБ-СС щели да дават гласност на всички теми и проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase