Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък продължи близо 13 часа и със сигурност ще влезе в политическата история. Общинарите избраха председател на СОС, шефове на комисии и всичко това на фона на скандали, напускане на заседанието и загасен ток.

„Напуснахме заседанието, защото нямаше смисъл след всички опити за нормализиране на ситуацията за избор на комисии да останем и да легитимираме завладяването на СОС от ГЕРБ. Няма как с 23 общински съветници да управляваш. Пролича си кой е мнозинството“, заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

Според него трябва да се търси отговорност от тези, които си прокараха политиката за комисиите – ГЕРБ, БСП, „Синя София“ и отцепниците от „Възраждане“.

По думите му тяхната сглобка е на база финансов-икономически стимул.

Още по темата
"Двете най-важни комисии бяха дадени на ГЕРБ, това им го осигуриха всички останали партии. Предложих председателите на комисии да не се избират в четвъртък. Ако три месеца не сме успели да се разберем за председател, за ден да успеем да се разберем за комисии е малко вероятно. Всички останали казаха, че днес трябва да се действа. Ние се съгласихме БСП да имат председател на Комисията по здравеопазване и транспорт. А герб да вземат комисиите по икономика и образование. Ние давахме на БСП това, което така или иначе получиха, защо те избраха ГЕРБ. Всяка една среща, която имахме с БСП те започваха с „искаме ревизия на управлението на ГЕРБ“, обясни Бонев.

Кой загаси тока?

Георги Георгиев знае, че в СОС има адаптер, който автоматично гаси осветлението в 21 часа. Използват нещо толкова елементарно, за да сипят лъжи в ефир, каза Борис Бонев.

Ще има ли избори?

„Стана ясно, че след преброяването на флашките за Васил Теризев има повече гласове от отчетените. Ние не се притесняваме от нови изброи. Притеснява ни, че представители на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов казват, че ще има нови избори. Това е странно, защото би следвало съдът да е независим“, коментира още Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase