Снимка: Bulgaria ON AIR

"В СОС станахме свидетели на добре разигран спектакъл. Темата за комисиите не беше започвана, колегите настояваха това да се случи вчера. Изведнъж се излезе с доклад на г-н Контрера, в който имаше всичко друго, но не и това, което беше обсъждано на 5-часовите преговори. Още по-фрапантното беше, че 50 пъти ГЕРБ, БСП и малките партии си подкрепяха едно след друго 50 предложения, взимайки най-важните комисии", заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Емилия Ангелова.

Вчера Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС получи подкрепа за председател на СОС, но коалицията не получи председателските постове на важните комисия в местния парламент. След 13-часови обсъждания формацията напусна снощи заседанието на Общинския съвет.

Пред Bulgaria ON AIR Ангелова отхвърли обвиненията, че с напускането на вчерашното заседание ПП-ДБ-СС са абдикирали от задълженията си.

"Видя се какво е новото мнозинство. То е надпартийно, може би е икономическо. Пробвахме 50 пъти да гласуваме - абсолютно циментирани резултати. Не се чувстваме в изолация, ние сме победител в тези избори. Беше изключително арогантно, че хора, които загубиха изборите и имат два пъти по-малко общински съветници от нас, вчера решиха, че могат да имат претенцията да управляват. Визирам ГЕРБ и подкрепата на всички други", подчерта Ангелова в "България сутрин".

Тя изтъкна, че финанси и икономика са изключително важни комисии, а от ПП-ДБ-СС са били готови да отстъпят на ГЕРБ икономическата комисия, за да има баланс. Както и транспортната комисия на БСП.

"Изведнъж се оказа, че са се договорили да вземат всичко. Има комисии, през които минава повече ресурс. Трябва да има определени контролни механизми и баланс", каза още Ангелова.

Тя е категорична, че ще търсят промяна на ГЕРБ модела, защото вчера той се е върнал - задкулисни интриги на хора, които са се договорили предварително. Те не приеха нашите заявки и се обединиха срещу нас, заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase