Снимка: БГНЕС

По време на годишния отчет на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска нито един сигнал за домашно насилие да не бъде пренебрегнат. Освен това МВР шефът поиска да се засили работата по линия на икономическа полиция и извършването на регулярни проверки и контрол за притежанието на късо оръжие, съобщават от МВР.

Изискването към поведението на униформените трябва да залегне при ежедневните инструктажи, провеждани във всяко едно от районните полицейски управления, както и при задължителното прилагане на въведения системен подход в обучението на служителите, допълни Стоянов.

Министърът отбеляза постигнатия положителен ръст на събираемост на наложените глоби и припомни, че и през настоящата година основен приоритет за дирекцията остава борбата с пътния травматизъм.

Предстои целият униформен състав да бъде оборудван с боди камери, коментира министър Стоянов и напомни, че опитите за манипулирането им са недопустими. Той подчерта постигнатия от ръководството на столичната полиция положителен обрат в ефективното противодействие на престъпления, свързани с кражбите и грабежите, включително и с противозаконното отнемане на моторни превозни средства.  

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев приветства отчетения в СДВР ръст в бързите производства. Той също подчерта, че поведението на униформените на терен рефлектира върху формирането на обществено доверие, затова е недопустимо негативно отношение към гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase