Снимка БГНЕС

Ваня Григорова атакува Васил Терзиев във фейсбук, след интервюто й по бТВ, заради което столичният кмет я обвини три лъжи, също в социалната мрежа.  

"Разбирам истерията, в която се намира лицето Терзиев и неговия ПР екип. Разбирам безпомощността му, когато се среща челно с реалността, в която не може да размаха пръст и да разпореди всички служители във фирмата му да се строят и да се смеят на вицовете му. Но докато в кампанията можеше да се скрие от дебат, сега трябва да осъзнае, че не може 4 години да е в отпуск", написа в социалната мрежа общинската съветничка от "БСП за България".

Още по темата
"Г-н Терзиев - понастоящем кмет на София, снощи е изписал куп неистини с цел да манипулира (за пореден път) обществото.

1. В моето интервю в "Лице в лице" коментирах ФАКТА, че в бюджета на СО не са заложени средствата от държавния бюджет за градския транспорт. Това ясно може да се види в извадката от файла за разходите, която прикачвам тук. Средствата от държавния бюджет се заприходяват на реда на ЦГМ - вижда се как от 90 млн. за 2023 г. те падат на 650 хил. лв. за 2024 г. Обещанията им да увеличат заплатите на транспортните работници дори с мизерните 15% с нереалистично увеличение на приходите от билети и карти дори не засегнах", обяснява Григорова.

" За миналата година разходите на Столична библиотека по отчет са над 3,8 млн. лв. В проекта на бюджет на Терзиев са заложени по-малко от 3,7 млн. лв. За сметка на това ДРАСТИЧНО са увеличени средствата за т.нар. "Топлоцентрала" - по бюджет 2023 г. тази бетонна сграда за НПО активности, построена В ПАРКА, е разполагала с 645 хил. лв. Изхарчила е двойно повече - над 1,3 млн. лв. И сега в бюджет 2024 г. са заложени почти 1,2 млн. лв. За Столична библиотека ПАРИ НЯМА, но за НПО активности - двойно по-високи средства. Така се отглежда клиентела", пише още тя.

"Терзиев или по-скоро неговите ПР-и са написали следното по мой адрес: "Внушенията за 15 "липсващи" флашки и влиянието им върху изборния резултат не са верни." Не, уважаеми съграждани, не го казвам аз, написано е в експертизата по делото, което водим, за да се провери доколко волята на избирателите е отразена в крайните резултати. Прилагам извадка от експертизата. Всъщност не са проверени 16 флашки, едната не е била в ЦИК и е донесена по-късно, за мен неясно защо", пише още тя.

Григорова припомня, че управлението е в техни ръце. "Терзиев е лицето, което беше ИНСТАЛИРАНО на кметския стол, но същото лице обвинява мен в оказване на натиск върху съда. Защо? Защото коментирам ДОКАЗАНИ факти за липсващи флаш памети, които следва да са част от изборната документация. Данните от които трябваше да се сравнят с крайните официално оповестени резултати. Но няма да се сравнят, защото ги няма!", обяснява Григорова.

"Въоръжената охрана може да го пази от въображаеми нападатели в СУ, но не може да го предпази от обсъждане на неадекватните му действия и управленска безпомощност", пише още тя.

Припомняме ви и обвиненията на Терзиев

Дезинформацията няма място в София. Ще обърна внимание само на топ 3 фрапантни неистини от Ваня Григорова в национален ефир.

1. Вие сте общински съветник за първи път, но това не оправдава разпространяването на неверни факти, игра със страховете на хората, както и да противопоставяте работещите в различни сектори.

- заплатите за транспорт се вписват в икономическата рамка, която е отделен документ, който предстои да внесем и също да мине през обществено обсъждане.
- без култура няма национална идентичност. Повишихме средствата за култура, за да стимулираме българския талант.
- заплатите в цялата Столична община са ниски не от днес. Увеличението им не е въпрос на желание, а на възможности. За да променим това, работим за реформа и стабилизиране на икономическите показатели на София и нейните дружества.  

2. Припомням ви, че на последните избори се брояха бюлетините в урните. Защото машините станаха принтери. Внушенията за 15 "липсващи" флашки и влиянието им върху изборния резултат не са верни.

3. Българският съд е независим. Нека се придържаме към правото, не към политическия пиар.
 
Форма на неуважение към съда е да се коментират действия по делото или твърдения извън контекст. Това може да бъде разтълкувано като оказване на натиск. Ние се доверяваме на процеса и независимостта на съда. Доверието в изборния процес претърпя достатъчно удари. Не го задушавайте с още неистини. Работещите хора изпитват трудности отдавна. Не им го правете още по-сложно като ги противопоставяте едни срещу други.
Ние търсим решения.
Вие какво правите?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase