Общ преглед

От събота официално влязоха в сила ограниченията в столичния квартал "Гео Милев" свързани със строежа на разширението на третия метродиаметър през квартала.

Още по темата
Новата организация на движението ще важи до 2026 г., сочат предварителните прогнози.

На първо време в "Гео Милев" е затворена в отделни свои части основно едноименната улица заради строежа на бъдещите метростанции. Първата метростанция е предвидена на кръстовището на ул. "Гео Милев" и ул. "Черковна" с бул. "Ситняково", като ще се използва и намиращият се и в момента пешеходен подлез, откъдето ще се излиза от метрото.

Втората е разположена по ул. "Гео Милев", непосредствено преди кръстовището с ул. "Н. Коперник" в посока Слатина. Третата е на кръстовището на ул. "Гео Милев" и ул. "Слатинска". Именно на посочените места са и затворените кръстовища за улица „Гео Милев“. Улицата остава проходима в останалите участъци, но реално това ще върши работа единствено за вътрешнокварталния трафик.

След като напусне третата метростанция, ще следват още 3 в посока "Цариградско шосе".

След като бъде пуснато, разширението на третата линия се очаква да бъде използвано от близо нови 75 000 души, живеещи в кварталите "Слатина", "Редута" и "Гео Милев".

Още вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase