Снимка БГНЕС

В публикувания проект за бюджет на София за 2024 пари за увеличение на заплатите в градския транспорт няма. Това заяви Георги Георгиев, общински съветник от ГЕРБ-СДС, предаде БГНЕС.

Георгиев припомни, че кметът Васил Терзиев е обещал 15%, но в публикувания снощи проект за бюджет увеличението е 0%.

„Той дължи отговори на всички работещи в транспорта - къде е обещаното от него, какво ще им обещае днес и защо не го направо снощи, преди публикуването на бюджета“, заяви Георгиев и добави: „През всяка година от предходния мандат от 2019 г до края на 2023 г. ние осигурявахме увеличение с 10% на заетите в транспорта - въпреки КОВИД, въпреки поскъпването с 330% на горивата и отказа на правителството на ПП да подпомогне София. Над 7000 са работещите в обществения транспорт и да бъдат излъгани и лишени от увеличение на изоставащите от частния сектор заплати е непочтено към тях, но и вредно за всички останали граждани и пътници, защото шофьори и механици не достигат и сега“.

Той приложи и доказателства - снимка на параграфа за градски транспорт в Бюджет 2023 и Бюджет 2024.

Още по темата

„Все 174 млн. лв. и нито лев повече за увеличенията на заплатите на работещите в сектора. Проверете и вие в Бюджет 2024, прилагам го и него - може да пропускам нещо наистина“, заяви Георгиев, питайки дали това не е грандиозен гаф или грандиозна лъжа.

Припомняме, че днес работещите в транспорта излизат на протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase