Снимка: БГНЕС
fallback

Без конкретно лице и без съгласие за начина, по който да бъде избран председателят на Столичен общински съвет приключи днешната среща на "Московска" 33, предаде БГНЕС.

"Нашата оценка е, че това беше една конструктивна среща, на която имаше въпроси, на които успяхме да намерим отговори", заяви председателят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев след лидерската среща. На нея се явиха от БСП-София, Вили Лилков от "Синя София" и Карлос Контрера от ВМРО. ГЕРБ и "Възраждане" не дойдоха.

Според Бонев по време на срещата е имало размяна на малко по-остри реплики, но това е било напълно в рамките на очакваното и на стандартното. Той подчерта, че някои въпроси са се изяснили и от ПП-ДБ-СС са оптимисти, че се върви в правилната посока.

Добре е, че се сяда на масата за преговори и се води диалог, каза общинският съветник.

"Жалко е, че други две доста големи групи в Общинския съвет, визирайки ГЕРБ и "Възраждане", въпреки отправената покана, не откликнаха", добави той, като допълни, че това в крайна сметка не е разговор за коалиции, а разговор за това как ще се отпуши работата на СОС.

Още тази седмица, съобщи Бонев, ще се направи опит за организиране на среща, на която да бъде представена рамката на бюджета.

"За нас е изключително важно освен да говорим за това кай ще бъде председател, да е ясно по какъв начин важните решения за София, започвайки с бюджета, реформите ще намират мнозинство в рамките на Общинския съвет" , отбеляза общинският съветник.

От ПП-ДБ-СС се надяват, че рамката на бюджета ще отговори на много от въпросите на общинските съветници, свързани с начина, по който се разходват 2,5 млрд. лева пари на София.

Бонев коментира, че по темите, свързани с избора на председател, са изяснени позициите на различните политически сили, но това не означава, че са постигнали съгласие по всички тях. „Когато има ротационен председател, който включва различни идеологически полюси, това в крайна сметка гарантира форма на взаимен контрол, на баланс и възпрепятства залитането в една или друга крайност“, каза още той и допълни, че от ПП-ДБ-СС продължават да смятат, че това е едно добро решение. Сега от местната коалиция очакват да разберат какви са идеите и предложенията на останалите политически сили в СОС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Ясен

преди 4 месеца

Алчността за власт и болните амбиции на ДБ тотално блокираха дейността на Столична Община.

29

Кирил

преди 4 месеца

Този е превърнал столицата в заложник на личните си амбиции, така че да дава оставка и да се маха

28

Катя

преди 4 месеца

Бонев, ПП и ДБ нямат място там изобщо

fallback