Снимка: Facebook
fallback

Министерството на външните работи осъжда инцидента с антисемитски характер, чийто обект е била Софийската синагога, съобщиха от ведомството.

Oще по темата
"Поругаването на централния молитвен дом на българските евреи чрез разлепването на материали, възхваляващи националсоциалистическата идеология, е напълно неприемливо. Подобни провокации са в противоречие с традициите и ценностите на българското общество, доказани дори и в най-трудните исторически моменти и увреждат международния образ на страната ни. Уверени сме, че извършителите на този акт ще бъдат установени и подведени под отговорност", пишат от МВнР.

В събота, навръх шабат, храмът осъмна със стари некролози на нацисткия лидер Адолф Хитлер, придружени със свастики. "Тъжен помен - изминаха 74 години от смъртта на Адолф Хитлер", пише на листа, приканващ за посещение на еврейските гробища и показан от "Шалом".

Абсолютно същите послания бяха разлепени и през 2019 г., когато наистина се навършваха 74 г. от смъртта на фюрера. Тогава хулиганите облепиха Дупница и най-вече местния еврейски квартал. Дупничани заподозряха, че акцията е от гастрольори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Хаха

преди 4 месеца

Другия път направо една туба бензин.

98

Анонимен

преди 4 месеца

Тука се правят на хрисими, а в израел са устроили апартейд под сурдинка за палестинците, окупирали техните територии и малко по малко ги присъединяват и заселват. Над 20 резолюции на оон за тях нищо не значат, а тука се правят на невинно ощипани девици. Тези театри свършиха -- ще ви разпарчатосаме барабар с вашия покровител -- третата световна е започнала и ще е последна.

97

Конспирация или …

преди 4 месеца

Някой задава ли си въпроса - как разорена и унижена Германия след края на първата световна, под ръководството на националсоциалистите успява да се издигне от пепелището за около десет години и става първа промишлена сила в следвоенна Европа?!? Или винаги задавайте въпроса - кой има интерес? Цялата история на Втората, световна война е обвита в дълбока конспирация за очите на профаните!

fallback