Снимка: БГНЕС

Няма как да подкрепим някого без гаранция, че ще има решения за София. Тази гаранция може да е само писмена.

Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ и „Спаси София“ Борис Бонев, след като и днешното заседание на Столичен общински съвет бе отложено в търсене на консенсус между партиите в местния парламент.

Няма как да дадем подкрепа за председател, без да имаме гаранции и сигурност, че нашите приоритети за София, нашето желание за прозрачно, честно и отговорно управление ще бъдат застъпени, подчерта Бонев.

Изпратихме на БСП, „Има такъв народ“ и „Синя София“ документ – трикомпонентно предложение, обясни Бонев и поясни пред медиите, че съдържанието на документа е бил предварително съгласуван с трите партии.

ПП-ДБ-СС предлагат ротационно председателство на СОС за по 4 месеца, подписване на документ за реформи, за най-належащите промени на наредби, за одитите на общинските дружества и пропорционално разпределение на председателските места в комисиите.

Бонев се съгласи, че предложението им може да се нарече коалиционно споразумение, като учтони, че то е доста обширен документ с много повече детайли. Тоест, предлагаме много демократичен подход, заяви Борис Бонев. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase