Снимка: БГНЕС

Благотворителната инициатива "3330 топли обяда", чрез която в рамките на три месеца ще се раздава топла храна на нуждаещи се, стартира утре в 12 часа в София. До 30 март всяка събота доброволци ще раздават храна на хора, изпаднали в затруднение. Мястото, на което ще бъде разположен пунктът, е квартал "Лозенец", ул. "Ахр. Йордан Миланов", спирка "Вишнева". 

Досега сме раздали 24 хил. обяда, отбеляза пред БНР Даниел Капсъзов, организатор на инициативата.

"На тези обеди идват хора, които са бивши треньори, спортисти, хора – интелектуалци на отминалото време. Явно, че държавата не може да им помогне с всичко. Хубаво е да протягаме ръка на хора, които са изпаднали в нужда и беда", каза той в интервю за предаването "Хоризонт до обед".

По думите му всичко се прави на доброволчески начала. Има смисъл да се помага, категоричен е Капсъзов. Според него всичко това е в името на бъдещето, на живота, на доброто. Той отбеляза, че българинът по принцип помага.

"С благотворителността искам да покажем, че сами можем да се оправим и да повярваме в себе си, че ние сами можем да си разрешим проблемите, а не да чакаме на някой да ни ги разреши. Това е най-важното нещо на благотворителността – да протегнеш ръка на един човек, да му помогнеш и да му създадеш условия той сам да си помогне. Не е въпросът само да нахраним хората", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase