Снимка: БГНЕС
fallback

Единен транспортен модел в София предлагат общинските съветници Симеон Ставрев и Гергин Борисов с внесен доклад в Столичния общински съвет (СОС).

Идеята въплъщава софтуер с данни от разнообразни източници, осигуряващи всеобхватна информация за автомобилното, велосипедното, пешеходното движение и възможни оптимизации, съобщи БНР.

„Стартирахме процеса за създаване на единен транспортен модел на София - софтуер за симулация на трафика във всяка една точка на града. Този модел ще показва конфликти, забавяния, задръствания и възможни оптимизации на движението в София, а освен това ще може да прави и прогнози”, обясни Симеон Ставрев, който лансира идеята си още в миналия мандат на СОС.

Общинският съветник смята, че с добре разработен транспортен модел Столичната община ще може ефективно да планира и разпределя ресурси за развитие на транспортната инфраструктура. Освен това моделът би дал възможност на местната власт да взима решения за цялостната схема на градския транспорт, процедурите по разрешителни за строеж, трансформирането на урбанизираните територии и плановете за устойчива мобилност.

Създаването на модела ще изисква представително социологическо проучване на мобилността, данни за местоживеенето и местоработата на гражданите в зависимост от икономическата им дейност, подробна карта на уличната и магистралната мрежа, схема на градския транспорт с маршрути, спирки, разписание и характеристики на подвижния състав, изследване на пътникопотоците в обществения транспорт, данни за нивото на моторизация и мобилността на гражданите от мобилните оператори, както и изследване за обемите на трафика на ключови връзки и кръстовища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Тони

преди 4 месеца

София се управлява от едно розово политическо общество,Бонев и Спаси София ,ДБ и БСП немогат да решат кой да краде повече от завода за ***,ще решат на ротация да се управлява общината,но немогат да решат кой от къде да лрадеъ

15

Гошо

преди 4 месеца

Седят по министерствата управленията и дирекциите едни хора подпирайки се на лакти и си мислят какви простотии да измислят та да покажат дейност иначе за бездействие ще ги уволнят. Така се раждат най-големите глупости които може някой да сътвори.

14

E-хей

преди 4 месеца

Ако ще го изпълняват двамата, които сега правят светофарите и еднопосочните улици - пиши го бегал тоя модел. Тия са в състояние та преебат всичко.

fallback