Снимка: БГНЕС

Васил Терзиев не е нарушил действащото законодателство и е спазил всички изисквания на Закона за местното самоуправление. Ще окажем пълно съдействие на институциите за изясняване на фактите и обстоятелствата. Това заявяват от Столична община във връзка с постъпила жалба в Общинската избирателна комисия (ОИК) за вероятна несъвместимост на кметската длъжност на Васил Терзиев заради дяловото му участие във фирма “Мадж.ио” ООД.

Близо месец преди клетвата за кмет, още на 17 октомври 2023 г., Васил Терзиев излиза от миноритарното си участие в дружеството, в което не е изпълнявал управленска функция, с договор за прехвърляне на дялове. Това е датата, от която Васил Терзиев фактически престава да бъде собственик.

Отговорност на дружеството, от което той излиза месец преди встъпването си в длъжност, е да отрази промените в Търговския регистър, заявяват още от СО.

Жалбата е неоснователна, защото действието на договора за прехвърляне на дялове настъпва с постигането на съгласие, а според Закона за търговския регистър вписването на променените обстоятелства има само оповестително и защитно действие, посочват още от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase