Снимка: БГНЕС

Една от ключовите институции – Общинският съвет, отказва да заработи. Това заяви кметът на Столична община Васил Терзиев, цитиран от БГНЕС.

"Няма да оставим проблемите да висят. Но има неща, които може да не успеем да решим – онези, които са за ВиК проектите. Не искаме да губим тази безвъзмездна финансова помощ, не искаме да се застрашава следващия етап от 200 млн., така че това са ни големите приоритети“, каза Терзиев и подчерта, че продължават да работят с миналогодишния бюджет, с всички ограничения, които идват с това да няма Общински съвет.

След като в понеделник СОС за пореден път не успя да избере председател, Терзиев отбеляза, че поне сега проблемът е видим.

"Проблемът не е при нас, че не сме проявили активност, желание да намерим решение", коментира той.

Васил Терзиев посочи, че предлагат решение, за което има прецедент в НС, за да се отпуши работата и пак не е добро. По думите му е явно, че „някои хора просто имат интерес от това да притискат в ъгъла и да се надяват, че ние ще покажем, че без тях абсолютно не можем да се справим“.

Кметът на София е категоричен, че това няма да се случи и ще продължават да отстояват всеки ден интересите на града с ограниченията, които имат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase