Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Грети Стефанова ще бъде издигната за председател на Столичния общински съвет, заяви Борис Бонев пред bTV. Тя бе председател на групата на ДБ в миналия СОС.

„Грети Стефанова ще бъде издигната за председател на СОС. Тя е най-възрастният член на местния парламент“, обясни Бонев. Той даде примера с Вежди Рашидов за председател на НС, който беше издигнат за този пост от Корнелия Нинова. Според него с избора на Стефанова ще се отпуши работата на градския парламент, който вече няколко поредни сесии не може да избере свой председател.

Същото прогнозира и бившият шеф на СОС Георги Георгиев от ГЕРБ.

"Прогнозата ми за заседанието на общинския съвет - групата на ПП-ДБ-СС ще издигне Грети Стефанова за председател и то въпреки липсата на мнозинство и зад тази кандидатура. После ще опитат с някой от малките групи в съвета. Всичко това е последица от разпадането на създадената тайно "червена коалиция" между тях и БСП, която се разпадна след като флексът заигра по МОЧА".

От нашите партньори в СОС има хора, които искат да се пренесат сглобката от национално ниво и в София. Ако обаче ПП-ДБ направят такава сглобка с формацията на Бойко Борисов, то от "Спаси София" няма да участват в подобно управление и ще бъдат в опозиция, категоричен бе Бонев.

В седмицата, в която говорихме с БСП за разбиране, някой взе решението за демонтажа на Паметника на Съветската армия, допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 5 месеца

Хомосексулиста Бонев отпадна ,а ето на небосклона отвратителната като визия Грети!

74

Спаси от сп&#111

преди 5 месеца

Правилно Бонка,нищо няма как да е чат от нещо(па било то и кофти).

73

шоп

преди 5 месеца

Няма по-опасен от взелия се на сериозно!!!

fallback